ال اس اف ساختمانی از آینده
سازه ال اس اف(lsf) دارای ساختار فلزی سبکی است که بر اساس طرح معماری ساختمان در کارخانه ها تولید و مونتاژ و سپس در محل مورد نظر با پیچ و مهره و بولت ها و سرمته های مخصوص و سایر اتصالات مناسب نصب خواهد شد. این سازه نوین دارای کاربرد های زیر می باشد:
- ساخت نیم طبقه در فضاهایی با ارتفاع کم که دارای محدویت هستند.
- ساخت مجموعه های آموزشی، ورزشی و… .
- کارگاه ها و کارخانه های صنعتی
- ساخت شهرک های مسکونی در زمانهای مورد نیاز
- افزودن طبقات اضافی بر روی پشت بام
- ساخت پارتیشن با سقف کاذب
ال اس اف چیست و چرا از سازه lsf استفاده کنیم؟ در این قسمت میخواهیم به بررسی این نکته بپردازیم و کاربردهای سازه lsf را به طور خلاصه بیان کنیم.
- سازه های ال اس اف به دلیل استفاده از فولاد سبک، وزن کمتری نسبت به سازه های بتنی و آجری دارند. این امر باعث کاهش بار مرده ساختمان و کاهش هزینه های ساخت و ساز می شود.
- سازه ال اس اف دارای مقاومت بالایی در برابر نیروهای وارده هستند. سازه فلزی سبک در برابر زلزله، باد و بارهای مرده و زنده مقاوم هستند.
- سیستم ال اس اف به سرعت و با دقت بالا در محل پروژه مونتاژ می شود. این امر باعث کاهش زمان ساخت و ساز و کاهش هزینه های پروژه می شود.
- فونداسیون ال اس اف معمولا از نوع شالوده های نواری یا رادیه است.
- اسکلت ال اس اف از مقاطع فولادی سبک ساخته شده با نورد سرد تشکیل شده است.
- پوشش سقف و دیوار سازه ال اس اف می تواند از انواع مصالح، مانند ساندویچ پانل، ورق گالوانیزه، پانل گچی و … باشد.
- تاسیسات مکانیکی و برقی سازه ال اس اف به راحتی در فضای خالی دیوارها و همچنین به سقف ال اس اف اجرا می شوند.
ال اس اف و دنیای آینده
ال اس اف ایران
مزایای سازه ال اس اف
سرعت بسیار بالای اجرا و نصب با سازه Lsf :
سیستم سازه ال اس اف این فرصت را برای سازندگان ایجاد میکند تا سرمایه آنها در کمترین زمان با بهترین کیفیت ساخت بازگردد. به عنوان مثال جهت احداث یک سازه چهار طبقه با زیربنای هزار متر مربع تنها به 120 روز کاری زمان نیاز است.
افزایش فضای مفید با ال اس اف :
افزایش 9 الی 12 درصدی فضاهای مفید داخلی در مقایسه با روشهای سنتی به جهت کاهش ضخامت دیوارها با سازه ال اس اف .
کیفیت غیر قابل مقایسه و یکنواختی سازه ال اس اف :
از آنجا که مقاطع سیستم ال اس اف (LSF) در کارخانه تولید میشوند و پس از آن بوسیله مجریان متخصص اجرا میشوند، کیفیت سازه در قیاس با روشهای سنتی بسیار بالاتر میباشد.
سبکی سازه Lsf و کاهش نیروی زلزله :
وزن سازه در سیستم ال اس اف (LSF) حدودا 25%-30% سازههای معمول است ، نتیجتا به همین میزان نیروی زلزله بسیار کمتری به آن وارد میشود.
کیفیت بالا در اجرای اتصالات سازه ال اس اف :
متفاوت با ساخت و ساز به روش سنتی که در اکثر مواقع کیفیت پایین اجرای اتصالات سرمنشاء اغلب خرابیها در زلزله میشوند، در سیستم ال اس اف (LSF) اتصالات دقیق و همچون دیگر اجزای سازه دارای کیفیت اجرای بالایی میباشند
کاهش مصرف انرژی با سازه ال اس اف :
به دلیل عایق بندی صوتی و حرارتی مناسب دیوارها در سیستم ال اس اف (LSF) ، میزان تبادل انرژی در این سازهها بسیار پایینتر از سازههای ساخته شده به روش سنتی است و در طولانی مدت صرفه جویی قابل توجهی در هزینه حرارتی سازه میشود.
حمل و نقل آسان سازه ال اس اف :
سبکی و ابعاد کوچک مقاطع، زمینه را برای حمل و نقل آسان فراهم میکند.
قابلیت بازیافت سازه Lsf:
اکثر قطعات سازهای و غیر سازهای در سیستم ال اس اف (LSF) به صورت پیچی اجرا می شوند و بازیافت، دمونتاژ و انتقال آنها به آسانی امکانپذیر میباشد.
مقاومت و دوام بالا در شرایط محیطی متفاوت :
به علت گالوانیزه بودن تمامی مقاطع، سازههای ساخته شده با سیستم ال اس اف (LSF) دارای مقاومت بسیار مناسبی در مقابل خوردگی و رطوبت بوده و در شرایط محیطی شمال و جنوب کشور دارای عمر مفید بیشتری میباشند.
سهولت اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی ال اس اف :
در مراحل ساخت مقاطع فولادی جدار نازك ال اس اف (LSF)، مسیرهای استاندارد در جان این مقاطع در نظر گرفته می شود كه عبور تاسیسات مکانیکی و برقی از داخل انها باعث سهولت در نصب سیستم های الكتریكی و لوله كشیها می گردند.
همخوانی فرهنگی فضای داخلی و خارجی سازه با سازههای سنتی با ال اس اف :
در نمای خارجی انواع نماها از قبیل سنگ، آجر نما، نمای PVC ، چوبی یا آلمینیومی، رنگ، کاشی، سرامیک و … در نمای داخلی نیز همانند دیوارهای سنتی امکان اجرای رنگ، کاغذ دیواری و …وجود دارد که این خصوصیت موجب میگردد تفاوتی با ساختمانهای معمول و سنتی وجود نداشته باشد.
عملکرد صوتی خوب با سازه ال اس اف :
عایق درون دیوارها باعث عدم انتقال صدا و عملکرد صوتی مناسب این ساختمانها میشود .
ال اس اف مقاوم در برابر آتش سوزی :
تمام عناصر این سیستم از جمله عایقهای حرارتی و صوتی از استانداردهای ضد حریق برخوردار میباشند .
نیاز به فضای کم کارگاهی و ایمنی بیشتر در کارگاه ال اس اف
ال اس اف ایران
وزن سبک سازه ال اس اف :
سازههای ال اس اف (LSF) دارای وزن سبکی میباشند که این سبک وزنی منجر به افزایش ایمنی در سازههای ال اس اف (LSF) شده است. سازه اس اف (LSF) با هدف مقابله با زلزله طرح ریزی و رواج یافته اند. این سازهها دارای اسکلتهای فولادی محکم و سبک وزنی میباشند که در زمان وارد شدن انرژیهای زیاد تنشی یا رانشی مانند زلزله، به خوبی از خود عکس العمل نشان میدهند. یکی از این عکس العمل ها، تقسیم انرژی در سازههای اطراف توسط اتصالات پیچ و مهرهای میباشد که در نهایت انرژی را بین اتصالات سازه خنثی مینمایند.
ال اس اف ایران
همچنین این سازهها بر اساس استانداردهای کنونی صنعت ساختمان سازی ارائه میشوند و به صورت کاملاً نظارت شده در کارخانهها ساخته شده و در محل کارفرما اجرا میشوند. در اجرای این سازهها از نظارت دقیقی استفاده میشود که اتصالات بین سازهها را با توجه به استانداردهای تعریف شده انجام دهند. با این حساب ایمنی در سازههای ال اس اف (LSF) در سطح جهانی میباشد و از همه لحاظ رعایت شده است.
استقامت بالا سازه ال اس اف :
فرآیند نورد سرد که بر روی سازههای ال اس اف (LSF) انجام میشود، منجر به افزایش استقامت این سازهها میشود. سازههای ال اس اف (LSF) در فرآیند نورد سرد، ابتدا گرم میشوند و سپس به یکباره عملیات سردسازی آنها انجام میشود. این کار باعث ایجاد کربن در بین لایههای عناصر آنها میشود و این استقامت فولاد را بالاتر میبرد.
همچنین فولادی که نورد سرد میشود، دیگر خاصیت شکنندگی و خم شوندگی خود را از دست میدهد و این منجر به استقامت بیشتر ساختمان در زمان زلزله یا آتش سوزی میشود. از این لحاظ ایمنی در سازههای ال اس اف (LSF) به خوبی رعایت شده است.
ال اس اف ایران
اسکلت قوی سازه Lsf :
اسکلت سازههای ال اس اف (LSF) با استفاده از فولاد نورد سرد یا سی اف اس (CFS) ساخته شده است. در این اسکلت کلیه موارد ایمنی شامل به کار بردن خرپا ها، اتصالات مورب و غیره به خوبی استفاده میشود. خرپاها باعث انتقال انرژی از سطوح افقی به سطوح عمودی میشوند. سطوح عمدی قابلیت پخش بار وارده در کل سطح را دارند. پس انرژی که به سطوح افقی مانند سقفها وارد میشود در دیوارها تقسیم شده و خنثی میشود.
همچنین اتصالات مورب نیز بار وارده بر روی یک ناحیه از دیوار را به صورت ضربدری به نقاط دیگر دیوار وارد مینمایند و در نتیجه انرژی رانشی و تنشی که به دیوار وارد شده است، در خود دیوار تقسیم شده و خنثی میشود. با این عملیات و استانداردها، ایمنی در سازههای ال اس اف (LSF) به خوبی رعایت شده است.
شرکت پیام دشت پارس مفتخر است که اولین شرکت ساختمانی دارای کارخانه با خطوط تولید استاندارد و گواهی های معتبر جهانی نظیر AISI , IBC و مقررات ملی ساختمان ایران میباشد.
و به طور تخصصی از سال 1385 با بیش از 500 پروژه مسکونی ویلایی دولتی سازمانی در رزومه ی خود به معرفی ، تولید و اجرای سازه های سبک با بالاترین کیفیت می پردازد.
ال اس اف ایران
اجرای ویلای ال اس اف lsf، یکی از روش های طراحی ویلا در سال های اخیر است؛ این روش با توجه به اینکه در انواع شرایط اقلیمی قابل اجرا بوده و در تعداد انبوه، با کیفیت بالا و در زمان کم تولید می شود.
گزینه ی مناسبی برای روش های دیگر ساخت سازه می باشد که دارای امتیاز کمی نسبت به این روش می باشند.
اجرا و ساخت ویلا همواره نیازمند دانش ویلاسازی طبق متد روز و تجربه ی کافی در این زمینه می باشد.
با توجه به اینکه مصالح ساختمانی با روش های جدید تولید شده و هر روز این صنعت دچار تحول می شود، با دانش و تجارب گذشته نمی توان در این راه موفق بود.
در روش های جدید صنعت ساختمان سازی ، که اجرای ویلای ال اس اف lsf یکی از این روش ها می باشد، توجه به طبیعت و آسیب نرساندن به محیط اطراف از نکات کلیدی بوده.
بنابر همین اصل مهم است که دانش و علم روز به سمت متدهایی رفته است که توجه و محافظت به طبیعت در راس آن قرار گرفته باشد.
روش اجرای سازه ال اس اف lsf یکی از روش های مدرنی است که در ابتدا در کشور کانادا استفاده شد و پس از تغییر و تحولی که داشت در ۱۹۹۰ در کل جهان شناخته شد. در سال ۱۳۸۵ اولین کارخانه ی ایرانی، برای ساخت مصالح روش ال اس اف lsf افتتاح گردید.
این روش که در زبان فارسی به نام هایی چون اسکلت فولادی سبک، سازه فلزی سبک سرد نورد، قاب سبک فلزی و … معرفی می گردد، دارای ویژگیهای مثبت و منفی زیادی می باشد.
به سازه هایی که به روش پیش ساخته و از مقاطع فولادی جدار نازک تهیه می شوند، ال اس اف یا مدولاری گفته می شود.
مقاطع فولادی همان ورق هایی از جنس فولاد هستند که با گالوانیزه پوشش داده شده اند.
در این روش، دستگاه های مخصوصی با استفاده از روش تولید رولی، ورق های فولاد را نورد کرده و به شکل پروفیل سبک در اندازه های متفاوت تهیه می کنند که ورق های فولادی غالبا به صورت خشک بوده و با بهره گیری از اتصالات به اجرا در می آیند.
ال اف اس اسکلت ساختمان را تشکیل داده و برای اجزای دیگر ساختمان، از پروفیل های سرد استفاده می شود که در سبک شدن هر چه بیشتر سازه بسیار موثر است.
مزایای سازه ال اس اف
- این نوع سازه وزن بسیار کمی در مقابل دیگر سازه ها دارد.
- اجرا و نصب اینگونه سازه آسان بوده و در هزینه نیروی کار صرفه جویی شده و زمان توقف هم بسیار کمتر می شود.
- این نوع سازه را می توان در زمانی کوتاه و به صورت انبوه تولید کرد و در تعداد زیادی سازه اجرا نمود.
- کیفیت در تمامی سازه ها بالا و به طور یکنواخت می باشد.
- اینگونه سازه ها بسیار مقاوم بوده و استحکام بالایی دارند.
- سازه های ال اس اف در انواع شرایط اقلیمی و آب و هوایی قابل اجرا می باشد.
- مصالحی که در اینگونه سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد قابلیت این را دارند که به طور کامل بازیافت شده و مجددا مورد استفاده قرار بگیرند.
- این سازه ها در برابر آتش سوزی و حرارت بالا بسیار مقاوم می باشند.
- مقاومت بسیار زیاد در مقابل هوازدگی و تغییرات شیمیایی از محسنات این سازه ها می باشد.
- هنگام نصب و اجرا، این سازه ها انعطاف بالایی داشته و به راحتی نصب می شوند.
- عمر این سازه ها زیاد است.
- یکی از نکات بسیار مثبت این سازه ها، مقاومت آنها در برابر زلزله می باشد.
- برای نصب این سازه ها به تجهیزات زیادی نیاز نبوده و در فضای کارگاهی کوچکی قابل اجرا می باشند.
نحوه اجرای سازه ال اس اف
نحوه اجرای سیستم ساختمانی ال اس اف lsf همانند سیستم های دیگر ساخت و ساز در جهان می باشد.
بدین صورت که می بایست ابتدا طرح های معماری و سازه ای و سپس نقشه های اجرایی را تولید و تهیه کرد و سپس بر اساس آن ها نسبت به اجرای سازه اقدام کرد.
برای ساخت این گونه سازه ها مواردی وجود دارد که میتوانیم آنها را به ترتیب به شما معرفی کنیم.
شالوده
مرحله اول را می توان به عنوان شالوده نامگذاری کرد.
در این مرحله برای برپایی سیستم شالوده و نصب دیواره ها می بایست نواری به عمق ۴۰ تا 50 سانتی متر اجرا شود سپس بعد از آرماتور بندی و بتن ریزی و قالب بندی در فواصل استاندارد تعبیه شده می توان با استفاده از آنها دیوار ها را اجرا نمود.
معمولاً فواصل استاندارد بین 4۰ تا 6۰ سانتیمتر می باشد و مرحله اول را مرحله شالوده می نامیم.
دیوارها
بعد از اجرای پی و شالوده نوبت به برپایی دیوارها می رسد.
برای برپایی دیوارها با استفاده از انکربولت هایی که از قبل برای این کار استفاده شده بودند می بایست ابتدا تراک های کف کاملا نصب شوند و سپس استاد ها به صورت کشویی داخل تراک قرار میگیرند.
منظور از تراک در این قسمت به قسمت های افقی گفته می شود که از بالا و پایین به صورت کشویی استاد ها را در بر می گیرند.
استاد ها نیز اعضای اصلی در پرپایی دیوارها هستند و نقش آنها تحمل بارهای ثقلی است.
بنابر این اجزای تشکیل دهنده سازه ال اس اف lsf شامل دیوارهای غیر باربر و باربر همانند دیگر سازه ها می باشد.
همانطور که در بالا به آنها اشاره کردیم استاد ها و تراک ها نقش دیوارهای باربر و غیر باربر را دارند که به صورت پانل های بارهای عمودی و جانبی مورد استفاده قرار میگیرند.
به این صورت که دیوارهای باربر انتقال دهنده بار های عمودی ساختمان و نگه دارنده نمای خارجی هستند و جذب کننده بارهای جانبی ساختمان در برابر باد و زلزله می باشند که می توانند از ساختمان های ال اس اف lsf در برابر زلزله و طوفان کاملا محافظت کنند و فشار سازه را کاملاً حفظ می کنند.
در طرف مقابل دیوار های غیر باربر قرار دارند که برای جداسازی فضاهای داخلی بنا مورد استفاده قرار میگیرند.
استاد های فولادی را معمولاً برای عبور دادن تاسیسات از قبل و به صورت پیش فرض به همان صورت که در نقشه ها به آنها اشاره شده سوراخکاری میکنند و این استاد ها از بالا و پایین با فواصل ۴۰ تا ۶۰ سانتیمتر را کاملا متصل میکنند.
در سیستم ساختمانی ال اس اف lsf، دیوار ها با متصل شدن استاد های فولادی اصطلاحاً باد بندی شده سپس با نصب پنل های گچی به شکل پانلی ساخته می شوند.
در صورت اضافه کردن بادبند به این شیوه باعث میشود تا مقاومت در برابر بارهای خارجی نظیر باد و زمین لرزه مقاوم تر شوند و باعث می شود تا این دیوارهها بتوانند فشارهای بسیار زیادی را در مقابل باد و زلزله و فشارهای جانبی تحمل کنند.
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
ال اس اف ساختمانی از آینده
اجرای سازه ال اس اف
اجرای سازه ال اس اف